Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде друга Спартакіада інвалідів

З 26 серпня на стадіоні ЛНУ імені Івана Франка, що на вул. Черемшини, 31, стартує Спартакіада інвалідів м. Львова. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
Організаторами заходу є Львівське міське товариство інвалідів за підтримки Львівської міської ради. Спартакіада проходитиме уже вдруге, перший раз такі змагання провели у 2003 році. 
У змаганнях візьмуть участь понад 90 осіб віком від 18 до 60 років. Це інваліди ІІ та ІІІ груп, здебільшого афганці, репресовані, чорнобильці. Призери Спартакіади отримають грамоти та медалі, а переможцям обіцяють ще й грошові призи. 
Змагання відбуватимуться з тенісу, шахів, шашок, легкої та важкої атлетики.
Керуючий директор Львівського ресурсного центру незалежного життя Ярослав Грибальський в коментарі “Гал-info” зазначив, що він схвалює ініціативу громадських організацій щодо проведення заходів для інвалідів. Проте, на його думку, аби такі заходи були ефективними, слід проводити їх систематично. Крім того, варто організувати спеціальні секції, де неповносправні могли б тренуватись, готуватись до змагань з певних видів спорту. «Як на мене, спортивні змагання не можна проводити для того, щоб лише відзвітуватись про їх проведення. Такі заходи треба проводити постійно, адже за інших умов це може зашкодити здоров’ю. Людина, яка постійно сидить вдома, на спортивних змаганнях прагне бути найспритнішою, показати найкращий результат. Як наслідок, організм не витримує навантаження, можуть бути травми, особливо в таких видах як перегони на візках та армреслінг. Добре, що громадські організації щось організовують, і держава йде на зустріч, але це має бути лише на користь, а не шкодити здоров’ю» – додав Ярослав Грибальський.
Спартакіада неповносправних Львова проходитиме до 28 серпня.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ