Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде фестиваль української пісні та музики “Горицвіт”

З 2 до 5 лютого 2006 року у Львові відбудеться IV Міжнародний телевізійний фестиваль української пісні та музики “Горицвіт” — про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Міжнародний телефестиваль “Горицвіт” започатковано у Львові в березні 1997 року. Діяльність “Горицвіту”, що на даний час є єдиним в Україні телевізійним фестивалем української народної творчості, спрямовано за допомогою сучасних технічних засобів на вирішення проблеми пошуку і збереження автентичної української пісні та музики для майбутніх поколінь.
У межах фестивальної програми з 2 до 5 лютого пройдуть телевізійні зйомки телефестивалю на території музею народної архітектури та побуту “Шевченківський гай”, „круглий стіл” фахівців-фольклористів, гала-концерт в приміщенні театру ім. М. Заньковецької та концертні розважальні акції для львів’ян. У фестивалі візьмуть участь кращі аматорські і професійні виконавці з України, діаспори та українських етнічних земель (орієнтовно до 300 чоловік), а саме - народна артистка України Ніна Матвієнко, фольклорний гурт “Джерело” (Львів), вокальні ансамблі “Дивина” (Донецьк) і “Орфей” (Львів), Лідія Горошко (Вінниця), культурна співдружність “Лапово” (Сербія і Чорногорія), українські гурти ”Прибуж’є” і “Луковчани” (Білорусь), ансамбль “Кущ калини” (Росія, Ямал) та ін. Під час гала-концерту глядачі матимуть змогу познайомитись з українськими традиціями і звичаями, з веселими народними забавами та розвагами. Для тематики телеверсії обрано зимово-весняний обрядовий календарний цикл. Окрім телепрограм також буде відзнятий демофільм про хід фестивальної програми для показу Центральним телебаченням України. Телевізійні програми Міжнародного фестивалю планується розмістити в ефірі Львівського телебачення, ТРК “Культура”, Інтер+, УТ-1, УТР.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ