Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові пройде концерт капели незрячих бандуристів

Напередодні Міжнародного дня інвалідів, в п’ятницю, 2 грудня, в нашому місті відбудеться урочистий виступ капели незрячих бандуристів «Карпати». Захід пройде в міському палаці культури ім. Г. Хоткевича, що за адресою: вул. С. Кушевича, 1, й розпочнеться о 15:00 год. Вхід вільний, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«В ході проведення заходу учасники зможуть ознайомитись з непересічними творчими талантами капели бандуристів «Карпати», які своїми виступами не залишають байдужими нікого і пронизують душевністю та щирістю виконання», - розповіла голова Львівської обласної організації УТОС Любов Кукуруза.

До слова, капела незрячих бандуристів «Карпати» заснована в середині 50-их років ХХ ст. Як професійний колектив працює вже 21 рік. До складу капели входять незрячі виконавці, яким вже за 60 років, так і представники молодшого талановитого покоління.

Сьогодні на обліку в управлінні соціального захисту перебуває понад 1,3 тис. львів’ян І та ІІ групи інвалідності по зору. Відтак, міська рада в особі нашого управління з увагою ставиться до проблематики незрячих мешканців нашого міста, і системно робить кроки на шляху розв’язання проблем даної категорії городян, що включає підтримку соціально-культурних проектів, проведення міських заходів та забезпечення міських соціальних гарантій», - додала заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Довідка:

Як свідчить світова статистика, сьогодні в світі налічується понад 37 млн. незрячих людей, ще близько 120 млн. мають дуже слабкий зір. В основному це люди віком 50 років і старше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ