Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде виставка "Митрополит Ігор. 70 років життєвого шляху"

У неділю, 14 серпня, в Музеї Митрополита Андрея Шептицького, що на вулиці Кривоноса, 1 у Львові, відбудеться відкриття виставки “Митрополит Ігор. 70 років життєвого шляху”. Захід розпочнеться о 12.00.

Виставка особистих речей, документів, світлин та інших артефактів з життя Митрополита та Архієпископа Львівського Ігора (Возьняка), співзасновника Музею Шептицького, приурочена 70-річчю владики Ігора.

“Маємо численні письмові свідчення і спогади про велелюдні святкування ювілеїв та іменин Митрополита Андрея Шептицького, письменника Івана Франка та інших світочів українського народу. Наша нація у всі часи мала гідних синів і дочок, які заслуговують на пошанування прижиттєво і чиї уродини можемо святкувати всі разом. Заслужена вдячність і прижиттєва шана власним духовним і світським лідерам є ознакою зрілого великого народу”, - переконаний директор музею Митрополита Андрея Шептицького отець Севастьян Дмитрух.

Музей Митрополита Андрея Шептицького зібрав десятки цікавих артефактів, які свідчать про духовну велич, а разом із тим скромність та заслуги Митрополита Ігора, його велику працю на благо УГКЦ в часи підпілля та відродження Церкви.

Виставку можна буде оглянути з 14 серпня по 14 жовтня. Вхід у день відкриття - вільний.

Нагадаємо, також під час відкриття виставки можна буде оглянути нововіднайдену надбрамну ікону святого Вінсента (18 століття), яку наразі реставрують, та поспілкуватися з художницею-реставраторкою, менеджеркою експозиції Музею Іриною Гірною. 

Програма святкувань 

10.00 - Архієрейська Літургія у храмі Священномученика Климентія Шептицького за адресою м. Львів, вул. Кривоноса, 1.

11.30 - вітання Митрополита у храмі.

12.00 - відкриття виставки “Митрополит Ігор. 70 років життєвого шляху” у Музеї Митрополита Андрея Шептицького, 1 поверх

 

Довідка

Митрополит Ігор народився 1952 року у родині вчителя на Миколаївщині, Львівської області. Навчався у Дрогобицькому технікумі, якийсь час працював на заводі в Нікополі. 

1973 року вступив до монастиря Чину Найсвятішого Ізбавителя (УГКЦ), а 1980-го завершив навчання у підпільній семінарії та прийняв тайну священства і 1981-го - вічні обіти. Працював при Римо-католицькій церкві, що давало можливість нелегально допомагати місцевому священникові уділяти вірним різні тайни, зокрема сповідати.

До 1990 два роки був душпастирем Катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі, де у квітні 1990, разом з іншими священиками, вперше освятив на Театральному майдані національний прапор України.

Був протоігуменом ЧНІ, навчався у Римі, а з серпня 2001 року - помічником вихователя ораторів-семінаристів у семінарії Отців Редемптористів у Польщі. У 2002 році став єпископом-помічником Львівської архиєпархії, а після перенесенням осідку Глави УГКЦ до Києва, 2004-го обраний Архієпископом Львівської архієпархії.

Від 10 лютого до 27 березня 2011 року Архієпископ Львівський Ігор (Возьняк) був Адміністратором УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ