Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройдуть тренінги з реставрації дерев’яних вікон та кам'яних порталів

Спільний українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» запрошує майстрів по дереву чи каменю на безкоштовні тренінги фахової реставрації історичних вікон та кам'яних порталів, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Місцеві столярні та будівельні фірми можуть взяти участь в безкоштовному курсі підвищення кваліфікації, щоб поглибити свої теоретичні та практичні знання в галузі реставрації.

 

Семінар з реставрації історичних дерев'яних вікон відбудеться 7-21квітня цього року. Під час семінару особлива увага звертатиметься на фаховість реставраційних робіт на пам'ятках архітектури, а також на заходи з енергозбереження. На конкретних реставраційних об'єктах в старій частині міста, як зразок, буде ґрунтовно відреставровано цінні історичні подвійні вікна.

 

Курси підвищення кваліфікації з реставрації кам'яних порталів відбудуться 12-28 квітня цього року. В цьому семінарі також на практиці будуть розглядатися питання правильного усунення пошкоджень каменю, як, наприклад, виведення солей.

 

Німецьке товариство технічної співпраці (GTZ) вже проводило схожі тренінги, які зібрали велику кількість слухачів, в вересні та в листопаді минулого року. При підтримці німецького реставратора Крістофа Юнґганса близько 15 майстрів працювали над реставрацією класицистичної брами будинку за адресою пл. Катедральна, 8, а також дві брами за адресами пл. Ринок 39 та 40. 

 

Участь у тренінгу є безкоштовною, крім того, учасники отримують підбірку теоретичних матеріалів, використаних під час навчання.

 

Усі зацікавлені взяти участь у тренінгу можуть звертатися в офіс проекту за адресою: вул. Акад. Богомольця, 6, 3 пов., тел.: 275-13-08
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ