Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройшла конференція до 70-річчя Української програми Ватиканського радіо

Учора, 25 березня, у Василіянському інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Й. В. Рутського в Брюховичах біля Львова пройшла міжнародна наукова конференція "70-ліття Української програми Ватиканського Радіо: історія, сучасність, переспективи". Про це повідомили оргіназатори.

 

У роботі конференції взяли участь Секретар Папської Ради Суспільних Комунікацій Монсеньйор Поль Тайґ, керівник Української секції Ватиканського Радіо, о. Тимотей Коцур.

 

З нагоди конференції також організували виставку, на якій представили унікальні матеріали. Зокрема про те, як 1939 року – одразу після приєднання західноукраїнських земель до СРСР, львівський греко-католицький митрополит Андрей Шептицький вислав посланця до Папи Пія ХІІ з проханням розпочати радіомовлення українською мовою. Тоді керівництво Українським відділом було доручено Отцям Василіянам. У різний час в підготовці передач брали участь кардинал Мирослав Іван Любачівський, архиєпископ Мирослав Марусин, владика Софрон Мудрий.

На світлинах зафіксовані зустрічі Української редакції Ватиканського Радіо зі Святішими Отцями Іваном Павлом ІІ і Венедиктом XVI. Римські експонати доповнюють старенькі радіоприймачі, через які греко-католики в Україні слухали Службу Божу з Ватикану під час переслідування УГКЦ в Радянському Союзі.

 

Особливу атмосферу створює збірка сучасних та історичних аудіозаписів з архіву Української секції Ватиканського Радіо.


 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ