Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові при медичних установах успішно працюють центри для роботи з проблемами підлітків в сім’ї

„Напередодні захисту дітей  особливо актуальним є здоров’я дитини, зокрема збільшилася роль медичних установ в консультуванні і інформуванні дітей і підлітків щодо проблем ранніх статевих відносин, наркоманії, ВІЛ/СНІД, насильства в сім’ї та інших злободенних проблем” – зазначила сьогодні, 31 травня, на прес-конференції організатор Інформаційно-консультативного центру „Підліток і сім’я” Любов Проскура.
У Львові  при медичних установах існує декілька центрів для роботи з проблемами підлітків в сім’ї - зґвалтування, небажаної вагітності, а також  центри, які надають  поради батькам, які вперше народжують дитину, і взагалі організовують цільове дозвілля підлітків. Зокрема, при міській клінічній лікарні №4 працює центр „Погляд у майбутнє”, також вже вісім років існує Інформаційно-консультативний  центр „Підліток і сім’я”, громадська організація „Дівочий клуб „Юнка”.
„Ми працюємо в мережі допомоги підліткам, тобто співпрацюємо з усіма супутніми службами, які займаються цими проблемами. Всі ці центри працюють на засадах клінік, дружніх до молоді, тобто на засадах доброзичливості, конфіденційності і анонімності. Дитина може звернутися в ці центри без батьків і отримати консультації юриста, психолога, сексопатолога і просто дружню підтримку”, – зазначила інспектор з охорони дитинства і материнства міського управління охорони здоров’я Тетяна Хижняк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ