Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові придумали, як змусити до бережливості власників історичних балконів

При розгляді бюджету на 2011 рік (зокрема, у частині коштів передбачених на збереження історичної спадщини) комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради вирішила запровадити новий підхід до визначення об’єктів історичної спадщини, на які виділятимуться кошти з міського бюджету. Про це повідомили в комісії.

Зокрема, у випадку необхідності надання коштів для збереження пам’яток архітектури, у яких знаходяться приватні помешкання, пріоритет отримають ті будинки, у яких будуть створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Тобто, за кошти бюджету пам’ятка архітектури буде відреставрована, а потім передана на баланс ОСББ з відповідним укладанням пам’ятко-охоронних договорів.

Так, у випадку необхідності реставрації балкону у будинку, що є пам’яткою архітектури, необхідною умовою надання коштів буде укладання пам’ятко - архітектурного договору з власником квартири, до якої належить балкон.

Голова комісії, Андріян Гутник зазначив, що: «Такий підхід до збереження історичного середовища дозволить забезпечити ефективне використання бюджетних коштів, а також посилить відповідальність власників об’єктів історичної спадщини за її збереження».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ