Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові приватні перевізники вимагають підняти тариф до 8 гривень

Приватні перевізники у Львові вимагають підняти тариф на маршрутні перевезення до 8 гривень. Про це йшлося сьогодні, 23 листопада, під час брифінгу щодо результатів зустрічі з перевізниками, які обслуговують автобусні маршрути загального користування у Львові.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, при цьому перевізники не готові відновити безкоштовне перевезення пільговиків, зокрема пенсіонерів, доти, поки їм не гарантують компенсацію у розмірі щонайменше 85 млн гривень в рік.

"На сьогодні є проект рішення виконкому, розглядається тариф розміром 8 гривень. Але я би не пов'язував зміну вартості проїзду із перевезенням пільгових категорій пасажирів. Так, на сьогодні всі приватні перевізники готові перевозити пільговиків безкоштовно, але лише за умови, якщо з міського бюджету на це будуть виділені додаткові кошти", - зазначив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка. 

Міська рада, своєю чергою, погоджується на перегляд тарифу лише за умови безкоштовного перевезення пільговиків.

"Якщо пенсіонери їздитимуть безкоштовно, то ми готові виносити пропозиції про підвищення вартості проїзду на громадські слухання. Якщо ні, то жодні питання щодо тарифів розглядатись не будуть. АТП-1 перевозить пільговиків безкоштовно і значно оновило автобусний парк. Ми не можемо зробити для всіх однаковий тариф, але при цьому умови перевезення будуть різні. Тому чекатимемо відповідної заяви від перевізників", - зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

За словами чиновника ЛМР, цього року приватним перевізникам компенсували лише 22 млн гривень, але наступного року ця сума буде дещо більшою. Попри це, сьогодні, 23 листопада, сторонам так і не вдалось дійти порозуміння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ