Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові реставрують кам’яний фасад будинку на площі Ринок, 40

Українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста» розпочав двотижневий тренінг для місцевих каменярів з реставрації кам’яних фасадів, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Через тиждень після початку тренінгу з реставрації вікон, в центрі уваги опинилася реставрація кам’яного порталу. Семінар з реставрації каменю -  вже четвертий захід такого роду, організований Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ), що має на меті підвищення кваліфікації майстрів та будівельників.

 

Дірк Брюґґеманн, керівник курсу та реставратор в галузі каменярства та скульптур з каменю пояснює важливість проведення такого семінару: «Проведення серії семінарів з консервації та реставрації природного каменю повинне привернути увагу, а також підвищити кваліфікацію майстрів, які працюють в галузі реставрації історичних будівель. В довготривалій перспективі це служитиме збереженню автентичності оригінальної субстанції».

 

Метою учасників практичного семінару є зразкова реставрація кам’яного порталу на пл. Ринок 40. Саме в цьому будинку в листопаді минулого року в рамках проведеного реставратором Крістофом Юнґгансом тренінгу була відреставрована дерев’яна брама.

 

Одною з головних тем семінару є виведення солей з каменю, оскільки це одна з найактуальніших та найнагальніших проблем львівських фасадів.

 

«Вчора під час семінару учасники обговорювали стан будівлі, робили письмовий опис стану порталу, знімали його мірки, малювали рисунки фасаду і задокументували його стан.

 

«Як і на інші практичні семінари, ми щиро запрошуємо всіх зацікавлених відвідати місце проведення тренінгу і подивитися на процес реставрації порталу. Керівник тренінгу відкритий для будь-яких питань в галузі реставрації», - говорить експерт GTZ, координатор проекту у Львові Іріс Ґляйхман.

 

Довідка

 

Проект «Муніципальний розвиток та реставрація старої частини міста Львова» втілюється Львівською міською радою та Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ) і спрямований на підтримку  процесу оновлення старих кварталів міста. Для цього проект проводить конкретні заходи: наприклад надання консультацій мешканцям, проведення роботи з громадськістю і, власне, проведення навчальних курсів для майстрів-реставраторів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ