Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові робоча група Комітету регіонів ЄС обговорила питання співпраці

Сьогодні, 29 червня, у Львівській ОДА відбулось засідання робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна з питань децентралізації. Під час події було обговорено кроки подальшої співпраці Львівської області та європейських міст, інформує кореспондент Гал-інфо.

Член Комітету регіонів ЄС Барт Сомерс розповів, що Комітет регіонів створив спеціальну робочу групу, яка стосується питань України, основною метою якої є  створити рівноправну співпрацю партнерства українських та європейських міст.

"Для нас велика честь бути у Львові, адже це дуже красиве місто. 

В рамках цієї співпраці міста Європи співпрацюватимуть із українськими містам. Це все для підтримки процесу демократизації в Україні, для того щоб зміцнити місцеві органи влади", - розповів Барт Сомерс.

За його словами, реформи, які в останні роки відбуваються в Україні, це вже дуже добрий показник.

"Ми приїхали для того, щоб підтримали та надихнути українських політиків працювати далі. Якщо в нас регіональні органи влади будуть сильними і працюватимуть у прозорому режимі, то країна стане міцнішою.

У нас є спільна європейська історія, а також є спільне європейське майбутнє. Ми маємо велику повагу та захоплюємось народом України", - відзначив Член Комітету регіонів ЄС.

Олег Синютка, голова Львівської облдержадміністрації, зазначив, що для Львівщини є дуже важливим те, що робоча група Комітету регіонів ЄС співпрацює із нашим регіоном. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ