Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочала роботу українсько-німецька конференція, присвячена дітям з аутизмом

Сьогодні, 8 квітня, у Львові розпочала роботу українсько-німецька конференція «Психолого-педагогічний та соціальний супровід дитини з аутизмом в інклюзивному просторі». Конференція триватиме три дні. 9 та 10 квітня у Львівському центрі підтримки осіб із загальними розладами розвитку «Відкрите суспільство» (вул. Пулюя, 27, корпус 3) німецькі фахівці проведуть тренінги та семінари.

Начальник міського управління освіти Надія Оксенчук у привітальному слові до учасників конференції зазначила, що такі навчання корисні для педагогів через малий досвід роботи з дітьми з аутизмом. Разом з тим, додала чиновник, Львів одним з перших міст в Україні розпочав роботу з залучення дітей з особливими потребами до навчання. «У Львові вже створено програму адаптації дітей з аутизмом і освітнє суспільство готове прийняти таких дітей у школи та садки», – наголосила Оксенчук. Водночас бракує методичних матеріалів.

Ідея «інклюзії» – одна з найгуманніших у світі, зауважила завкафедрою психології ЛНУ ім. Івана Франка Софія Грабовська. До речі, Франковий виш, де щомісяця відбуваються семінари для студентів, що беруть участь в інклюзивній освіті, виступив одним з організаторів українсько-німецької конференції.

За даними офіційної статистики, повідомила керівник центру "Відкрите серце" Катерина Островська, на обліку в обласному психоневрологічному диспансері перебувають близько 70 осіб з діагнозом аутизм. І наразі лише одна школа у Львові (школа-інтернат №6) взяла на свої плечі виховання дітей з аутизмом. «Важливо забезпечити таким дітям психологічний та соціальний супровід. У нас створений спеціальний центр, але він не в змозі прийняти величезну кількість дітей з особливими потребами. Тому надіємося на допомогу і на інтеграцію з іншими навчальними закладами Львова і Львівщини», – сказав директор школи-інтернату Володимир Лозинський.

Німецьку сторону на конференції представили волонтери з Аутизм Центру (Ляйпціг).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ