Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні: реалії та перспективи»

20 січня 2006 року у Львові розпочала свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні: реалії та перспективи», яку проводить Західноукраїнський центр «Жіночі перспективи» спільно з Головним управлінням економіки Львівської облдержадміністрації, Львівським обласним центром зайнятості та Київською громадською організацією «Жінки у засобах масової інформації». Ця конференція стала заключною у реалізації проекту ЗУЦ «Жіночі перспективи» під назвою «Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні: навчання та програма дій», який підтримала Делегація Європейської комісії в Україні.
Завданням конференції було привернути увагу широких кіл громадськості до проблем гендерної дискримінції та обговорення стратегій подолання цього явища, а також сприяння налагодженню зв’язків та співпраці між державними та недержавними структурами у напрямку подолання дискримінації на ринку праці. Під час конференції відбулося ознайомлення з результатами дослідження вікової та гендерної дискримінації на ринку праці, що проводилося протягом 2005 року у Львівській області.
Також було представлено найкращі міжнародні практики вирішення цього питання; проаналізовано приклади розробки національних політик та їхнього впровадження безпосередньо на регіональних рівнів. 
«Нашим головним завданням є — вироблення правил гри, тобто рівного доступу до здобуття освіти, самореалізації особи та кар’єрного зростання”, — зазначив перший заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник. За його словами, жінки є активнішими на ринку праці, зокрема, зростає рівень працевлаштування жінок: у 2004 році він становив 48%, а у 2005 році — більше ніж 50%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ