Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові розпочалася позачергова сесія на захист Степана Бандери

У Львові біля пам’ятника Степанові Бандері розпочалася позачергова сесія Львівської обласної ради, повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

На сесії присутні 67 депутатів Львівської облради, зареєстровані 58 депутатів Львівської міської ради.

Біля пам’ятника стоять люди з прапорами НРУ, КУН, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина».

На сесії відсутні представники Партії регіонів.

Голова львівської облради саме зачитує заяву зараз Панькевич зачитує заяву, в якій висловлюється незгода з позбавленням Степана Бандери звання Героя України.

Текст заяви:

"Львівська обласна рада висловлює протест проти незаконного протиправного рішення Вищого адміністративного суду, який пішов на поводу тих агентів Кремля, які сьогодні засідають у вищих ешелонах української влади. Вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України (N 46/2010) від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України" суд ухвалив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Мєдвєдєву.

Це рішення стало можливим тому, що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади – і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення Адміністрації Президента, ухвалюючи абсурдні і неправочинні рішення. Водночас правоохоронні органи стали головними знаряддями боротьби проти політичної опозиції і основним засобом побудови поліцейської держави. Вочевидь, режим за прикладом Кремля не лише відбілює Сталіна, а форсованими темпами реанімує в Україні сталінізм.

Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова-Табачника розгорнула широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному. І рішення Вищого адміністративного суду є тільки однією з ланок цієї війни.

Рішення і дії окупаційної адміністрації, яка засіла на Печерських пагорбах, продиктовані передусім страхом перед постатями Бандери, Шухевича, а також Мазепи, крутянців, холодноярців, воїнів ОУН-УПА, які воскрешають в українцях героїчний Дух їхніх предків. Бо владоможці розуміють, що раніше чи пізніше режим Януковича змете сила української національної революції. Що саме стане основним каталізатором революційного вибуху – можна хіба припускати. Імовірно, це буде так звана пенсійна реформа чи зміни в трудовому законодавстві, а можливо – посилення репресій проти українських патріотів. Однозначно, що революція відбудеться під прапором Бандери.

Вороги України не могли подолати Бандеру живого, вони бояться його й мертвого. Адже Бандера для мільйонів українців, попри недолугі і нікчемні рішення судів, був і залишається українським Героєм.

Для української громади – Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями. Під егідою органів місцевого самоврядування і далі відбуватимуться заходи зі вшанування наших національних Героїв. Війну проти Бандери і терор проти бандерівців ми, депутати Львівської обласної ради, розцінюємо як наступ на громадянські, конституційні та національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ