Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочалось повномасштабне будівництво стадіону

Сьогодні, 25 лютого, розпочався новий етап у будівництві стадіону у Львові, який прийматиме групові матчі чемпіонату Європи з футболу 2012. Будівельні роботи проводяться одночасно по всьому периметру будівельного майданчика. Досі будівництво велося лише на одній із сторін почергово. Відновити будівництво вдалося, зокрема, завдяки якісній підготовці робочих креслень об’єкту. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

«Сьогодні на об’єкті працює близько 200 будівельників. А саме, здійснюється будівництво монолітних балок посадових рядів, які слугуватимуть опорою для трибун. Протягом цього року вже збудовані 6 монолітних балок на північній стороні стадіону. Всього буде збудовано 68 балок», – розповів в.о. директора ЛКП «Дирекції з будівництва стадіону» Роман Черкас.

 

Таким чином, інтенсифікація будівництва львівської арени гарантує вчасне введення в експлуатацію стадіону. Згідно із затвердженими УЄФА графіками це має статися наприкінці липня 2011 року.

 

19 листопада 2009 року між Львівською міською радою – замовником будівництва стадіону, генпідрядником з будівництва  - ВАТ «Проектно-будівельним підприємством «Азовінтекс» та компанією  «Арена.Ком» була підписана тристороння угода.

 

Згідно з угодою компанія «Арена.Ком» була визначена лідером з проектування стадіону. Беручи до уваги те, що «Арена.Ком» є іноземною компанією, вона уклала угоди субпідряду із двома українськими компаніями: науково-дослідним та проектним інститутом сталевих конструкцій ім. Шимановського та проектною компанією «Арніка», яка здійснювала адаптацію проекту «Альпіни». На сьогодні роботи з проектування йдуть з випередженням графіка, а проектні рішення генпідряднику  надаються вчасно.

 

Нагадаємо, що на сьогодні вже збудовано 18% каркасу футбольної арени. Повністю виконані підготовчі та земляні роботи, споруджено фундаменти та колони посадових рядів першого ярусу.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ