Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові розпочалося передвеликоднє подорожчання тепличних овочів

У Львові розпочалося передвеликоднє подорожчання тепличних овочів. Про це  „Гал-info" повідомив фахівець з ринкової  інформації  Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За його словами, фахівці оптового ринку "Шувар" повідомляють, на Львівщині розпочалося традиційне подорожчання тепличних овочів (помідорів та огірків) перед Великоднем. У цьому році співпало так, що католицька та православна Пасхи святкуються з різницею в один тиждень, 16 та 23 квітня відповідно.
На ринку «Шувар» помідори зараз пропонуються як від вітчизняних тепличних комбінатів (з півдня України), так і імпортні (більшість з Туреччини, а також з Італії та Іспанії). За останні кілька днів середні ціни на помідори зросли з 6,50 до 11,0 грн/кг (аж на 70%). Огірки пропонуються лише від вітчизняних тепличних комбінатів, насамперед двох з Львівщини та двох з Івано-Франківської області. Порівняно з помідорами зростання цін було не таким стрімким: з 7,30 до 10,5 грн./кг (зростання на 44 %). Поряд зі збільшенням попиту на зростання ціни вплинуло і зниження пропозиції тепличної продукції через брак сонячних днів (зменшення збору по окремих підприємствах становило 30-50%) – розповів Сергій Гавришев
За словами Сергія Гавришева, дані моніторингу за минулі роки вказують, що ціни особливо зростають у четвер-п'ятницю перед православною Пасхою, тому гуртові продавці і в цьому році прогнозують подальше зростання цін. Поки що цьогорічні ціни ще нижчі, ніж минулорічні на помідори на 11%, а на огірки на 22%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ