Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочали другий етап будівництва євростадіону – спорудження фундаменту (фоторепортаж)

У Львові розпочали другий етап будівництва євростадіону – спорудження фундаменту. З цієї нагоди сьогодні, 20 січня, голова ЛОДА Микола Кміть та мер Львова Андрій Садовий урочисто заклали пам’ятну символічну капсулу у фундамент.

Як зазначив Андрій Садовий, за весь осяг робіт, які були виконані у 2008 році, компанії „Азовітекс” заплачено близько 4 млн. грн. з міського бюджету. А цього року на будівельному майданчику планується освоїти 300 млн. грн. з бюджетів усіх рівнів. „Ми перестраховуємося три рази: закладаємо кошти в міському бюджеті – 300 млн. грн., вже закладені в стабілізаційному фонді держабюджету – 600 млн. та інвестиційні кошти, задля залучення яких, ведуться активні переговори з клубами: ФК „Карпати”, ФК „Львів”. – запевняє Садовий. – Щоб жодного дня не було порушенння графіків”.
„Зараз ведуться перемовини з зацікавленими людьми, які б інвестували кошти у євростадіон у Львові, - зазначив Кміть. - На даний момент я абсолютно спокійний за фінансування будівництва на 2009 рік”.
Садовий наголошує, що з часу, коли компанія „Азовітекс” розпочала роботу по будівництву, вона жодного дня не відстає від графіка. Планується, що і на майданчику, і в Інтерненеті на сайті ЛМР буде вказаний графік виконання робіт, які зможе прослідкувати кожен. Окрім цього, до середини лютого на майданчику буде змонтовано 10 кранів, яких наразі є два, на яких будуть встановлені відеокамери і в режимі on-line трансюватимуть будівництво.
За словами Садового, до кінця цього року по плану будівництва мають бути виконані роботи: земляні, бетонні та залізобетонні, а компанія вже замовила металоконструкції даху стадіону, які вже й виготовляються. Такі швидкі темпи він пояснює тим, що терміни дуже стислі.
Окрім усіх плюсів, які має принести євростадіон Львову, мер відзначає ще й те, що зараз участь у будівництві бере 55 львів’ян, ще із 100 ведуться співбесіди, всього було подано 2,5 тисячі резюме. А ще те, що компанія зареєстрована у Львові і сплачує податки у міський бюджет.

Підготувала Оксана МИРУТЕНКО






Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ