Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові розпочато «полювання» на репетиторів: податкова і міліція склали базу

Львівська податкова спільно із правоохоронцями склали базу даних про осіб, що надають послуги репетиторів, проте «забувають декларувати доходи». Для бази використано матеріали з оголошень у ЗМІ, телебачення, а також допомогу «свідомих» львів’ян. Про це сьогодні, 16 березня, під час прес-конференції повідомив заступник голови ДПА у Львівській області Іван Кравчук.

«У зв’язку з запровадження незалежного тестування зріс попит на послуги репетиторів, дехто з них забуває декларувати свої доходи від цієї діяльності», – зазначив Іван Кравчук. За його інформацією, станом на сьогодні, лише 3 репетиторів оприлюднили свої прибутки.

Відтак по закінченні кампанії з декларування доходів громадян до порушників чинного законодавства завітають податківці і запропонують виконати свій конституційний обов’язок. «Тому закликаємо інтелігенцію – задекларуйте свої доходи, у протилежному випадку на вас чекають штрафні санкції – від 3-х до 8 неоподаткованих мінімумів», – додав чільник обласної ДПА.

Крім цього, поінформував Іван Кравчук, аналогічним чином складено базу даних про тих, хто здає у найм нерухоме майно, а також про громадян, що продають рухоме майно. Так, станом на 16 березня 2010 лише 287 громадян задекларували свої доходи від здачі в найм нерухомого майна. Натомість за даними податківців, таких має бути утричі більше. До того ж, 2009 року податківці зафіксували значний ріст доходів від продажу майна. «Щодо продажу машин, то разом з МВС ми підбили баланс – проданих і куплених авто, охопили якомога більше громадян. Серед них є такі, що продають в рік 8-10 машин, проте не сплачують податків з прибутку. Наше завдання – роз’яснити їхні обов’язки і забезпечити надходження у бюджет», – наголосив Кравчук.

Однак є і позитивні приклади. Скажімо, у Галицькому районі Львова громадянин задекларував 24 тис. грн доходу від здачі в найм житла, інший львівянин - 36 тис. грн прибутку від оренди приміщення, 7 тис. грн - мешканець Львівщини, що продав іномарку.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ