Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові розпочався «Тиждень здорових зубів»

У Львівській області спостерігається найвищий рівень зубних захворювань в регіоні. До того ж, серед дітей збільшується статистика раннього карієсу. Як вберегти зуби своїх дітей від незапланованого візиту до стоматолога та що необхідно знати, щоб тримати зуби «в безпеці» - дізнайтесь про це з перших вуст від спеціалістів в рамках «Тижня здорових зубів» від САМОПОМОЧІ. Триватиме Тиждень з 25 лютого по 01 березня. Про це повідомила прес-служба "Самопомочі".

Стоматологи стверджують, що станом на сьогодні карієс поширений уже у дітей дворічного віку - це 10-15% всіх випадків. У трирічному віці – уже понад 40% дітей мають захворювання.

«Ще 15-20 років тому така категорія дітей, взагалі, не була на обліку в стоматологів. У кожної дитини 12-річного віку в середньому є 5 карієсних зубів, що є найвищим показником в регіоні. Нещодавно ми проводили анкетування понад 5000 дітей, яке показало, що переважна більшість просто не дотримується правил гігієни ротової порожнини», - розповідає Ніна Симуляк, голова Львівського осередку Української Асоціації профілактичної та дитячої стоматології.

«Найчастіше виникають такі проблеми як карієс, пульпіт, періодонтит. Причина таких захворювань полягає в тому, що немає їх профілактики на державному рівні. Батьки повинні самостійно приходити з дітьми до стоматолога регулярно, мінімум раз на півроку, проте це виконують одиниці. Як наслідок – все більше дітей звертаються вже у важких випадках захворювання, лікування яких призводить до заміни значної частини зубчика», - наголошує Софія Маринович, дитячий лікар-стоматолог клініки «Симбіотика».

Саме тому, об'єднання САМОПОМІЧ в рамках проекту «Здоров'я твоєї дитини» проведе у Львові «Тиждень здорових зубів». Під час тематичного тижня львів’янам запропонують безкоштовно відвідати стоматологічні клініки для профілактики зубних захворювань, а також запросять на лекцію до дитячого стоматолога. Спеціально до проекту було розроблено інформаційний буклет «Здорові зуби», який буде розповсюджуватися упродовж Тижня.

«Тиждень здорових зубів - це ще один просвітницький тиждень для батьків, аби вони звернули увагу на здоров'я своїх дітей і активно впроваджували профілактику захворювання, а не йшли до лікаря, коли дитину вже щось болить. Ми маємо показувати своїм дітям приклад. Розпочати можна вже сьогодні - чистити зуби разом з дітьми. Це стане ще однією доброю сімейною традицією», - розповідає Ольга Ткачів, керівник відділу соціальних програм об'єднання САМОПОМІЧ.

Розклад «Тиждень здорових зубів»

День

Вівторок

26.02

Середа

27.02

Четвер

28.02

П'ятниця

01.03

Подія

Тренінг для батьків «Як правильно доглядати за стоматологічним здоров’ям дітей» та театралізована вистава для дітей (від 4 до 6 років).

Медіа-екскурсія в стоматологічну клініку «Чому варто доглядати за своїми зубами?». Презентація унікального лікування дитячих зубів без бор-машини.

Вулична промоакція «Здорова усмішка» за підтримки ЛМГО СК Гілель

Безкоштовна лекція на тему «Що робити, аби зуби були здорові»

Лектор – Юлія Долгова, дитячий лікар-стоматолог Клініки Авторської Стоматології, член Асоціації стоматологів України.

Деталі

18:30

Вул. Кубійовича, 29

Кількість учасників обмежена!!! Лише за реєстрацією – 096 55 74 999, або на сайті samopomih.org

13:00

Вул. Кубійовича, 29

Стоматологічна клініка «Симбіотика»

13:00-15:00

Площа перед Оперним театром (головна локація), парк ім. І.Франка та дитячий майданчик біля Порохової Вежі.

18:00

Площа Ринок, 1

230 каб. Львівської міської ради

«Тиждень здорових зубів» відбувається за підтримки фармацевтичної корпорації Артеріум та стоматологічної клініки «Симбіотика».

Якщо Вас цікавить уся інформація про Тижні здоров'я, які ще відбуватимуться, то ласкаво просимо - реєструйтеся: http://goo.gl/YJs30, і ми надсилатимемо Вам усі новини та нагадування.

Довідка.

«Тиждень здорових зубів» – вже третій за рахунком корисний тиждень у рамках проекту «Здоров’я твоєї дитини», який стартував у березні 2012 року. Вже відбулись «Тиждень здорового зору» у листопаді 2012 року та «Тиждень здорового харчування» у січні 2013 року. Про те, як відбувалися ці події Ви можете переглянути на нашому сайті http://samopomich.org/ у розділі «Проекти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ