Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові шукали гроші для громадянського суспільства

У Львові відбувся регіональний семінар-обговорення з питання вдосконалення фінансування організацій громадянського суспільства в Україні з метою забезпечення його усталеного розвитку. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Семінар відбувся у межах проекту Організації з безпеки та співробітництва в Європі (Координатор проектів ОБСЄ в Україні) – «Сприяння розробці інституційної бази фінансування громадянського суспільства в Україні» та за підтримки Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності (Великобританія). Участь у заході від Львівської ОДА взяв начальник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся посол ОБСЄ в Україні Любомир Копай: «Формування сектору громадянського суспільства є важливим для розвитку країни. Є кілька акцентів на яких необхідно зупинитись під час нашого обговорення. Це – фінансування неурядових організацій, побудова довіри між владою і громадянським суспільством».

Під час семінару було розглянено результати аналізу законодавства України, що регулює питання фінансування громадських організацій органами державної влади, органами місцевого самоврядування та приватним сектором; презентовано найуспішніші міжнародні практики в цій сфері та досвід щодо покращення довіри між органами влади та неурядовим сектором. За підсумками розгляду цих питань заплановане створення робочої групи, до якої увійдуть представники секретаріату КМУ та інших відповідних державних установ, представники громадських організацій, експерти. Завданням групи буде – підготовка проекту нормативно-правового акту про запровадження ефективних форм державного фінансування громадських організацій, а також рекомендації для вирішення виявлених проблем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ