Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові шукають інвестора для сміттєзвалища: після Німеччини та Австрії полетять до Франції

7 лютого представники виконавчих структур Львівської міської ради вилітають до Франції, щоб ознайомитись із роботою сміттєпереробного заводу однієї канадської фірми. З останньої міська влада давно вже веде перемовини. Про це сьогодні, 1 лютого, повідомила голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради. свободівка Ірина Сех на спільній нараді з колегами із міської ради.

Нарада була присвячена проблемі Львівського сміттєзвалища, яке повинні були закрити ще 2006 року.

Нагадаємо, що з 14 до 19 грудня минулого року офіційна делегація Львівської міської ради перебував у робочому відрядженні з вивчення роботи сміттєпереробних заводів у Німеччині та Австрії.

В Австрії делегація відвідала сміттєпереробний завод "Lafarge", а в Німеччині – "BPR".

"В Німеччині нам показали установку, яка переробляє сміття у дизпаливо. На заводі "Lafarge" в місті Грац (Австрія) частину сміття спалюють замість вугілля на цементних заводах, а решту сортують та переробляють на сировину. На сьогодні, зважаючи на енергетичну залежність України та величезну кількість переповнених сміттєзвалищ, для нас економічно вигідно сприяти будівництву такого заводу біля Львова", – зазначив тоді голова постійної комісії інженерного господарства, транспорту та зв'язку Львівської міської ради, свободівець Іван Гринда.

Додамо, що секретар Львівської міської ради, свободівець Василь Павлюк напередодні заявив, що до кінця каденції чинної міської ради у Львові збудують сміттєпереробний завод, Мовляв, "Свобода" гарантує. 

Чит. "Свобода" пообіцяла до наступних виборів збудувати для Львова сміттєпереробний завод

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ