Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові шукають місця захоронення жертв розстрілів НКВД

Наукові співробітники товариства пошуку жертв війни «Пам'ять», спільно з науковцями Центру досліджень визвольного руху та Національного Музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» в п’ятницю, 6 листопада, розпочали пошукові роботи в місті Броди Львівської області. Метою експедиції було виявити рештки політичних в’язнів Західної України, яких розстріляли органи НКВД влітку 1941 року. Про це повідомив в. о директора ЦДВР, учасник розкопок Василь Стефанів.

Про можливе захоронення жертв розстрілу влітку 1941 року розповіли місцеві мешканці Бродів. Наукові працівники «Пам’яті», ЦДВР та Національного Меморіалу «Тюрма на Лонцького» на подвір’ї Церкви Чесного Хреста провели шурфування ділянки ймовірного місця захоронення розстріляних. Поки що роботи тривають. Науковці планують продовжувати розкопки, доки дозволять погодні умови.

Голова товариства пошуку жертв війни «Пам'ять» Любомир Горбач розповів, що працюють для того, аби знайти та належно перепоховати якомога більше решток учасників визвольного руху та жертв тоталітарних режимів: «Займаємось пошуковою роботою по селах Львівщини. Вже наступного року плануємо виконувати основні розкопки в Бродах, Яворові, Нижній Рожанці, що у Львівській області. Сподіваємось на фінансове сприяння Львівської обласної ради».

Також працівники ЦДВР звертаються з проханням до тих, хто володіє докладнішою інформацією про страшні події літа 1941 року у Бродах, або інформацією про інші місця захоронення, знає свідків цих подій чи має інші факти, просимо звертатися за адресою: 79026, м. Львів, вул. Козельницької, 4/501. Тел/факс (032) 299-45-15, [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ