Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові сімдесят офіцерів із Західної України взяли участь у зборах по боротьбі із „дідівщиною”

У Львові відбулися дводенні збори з командирами взводів та старшинами підрозділів військових частин Західного оперативного командування, присвячені боротьбі з нестатутними взаємовідносинами між військовослужбовцями. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі МОУ.
До збору були залучені майже 70 офіцерів і прапорщиків з арсеналів, баз та складів зберігання озброєння та боєприпасів, що дислокуються у Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Житомирській та Закарпатській областях.
Виступаючи перед учасниками зборів, командувач військами Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Куцин наголосив, що саме вони безпосередньо впливають на процеси у своїх колективах і висловив переконання, що проведені збори дадуть позитивний результат.
Відповідаючи на запитання молодших офіцерів, командувач військами Західного оперативного командування підкреслив, що ні один офіцер, який служить гідно і добросовісно, з армії скорочений не буде. Навпаки, дуже часто доводиться переконувати молодих, здібних і перспективних офіцерів продовжувати службу.
„Але для цього офіцерам необхідно постійно навчатися, удосконалювати свої професійні якості, володіти сучасним військовим мистецтвом. Для того, щоб отримати вищу посаду, вам необхідно довести практично свою готовність її зайняти, – підкреслив генерал-лейтенант Михайло Куцин.
Найдинамічнішим етапом цих зборів став «круглий стіл» присвячений нестатутним взаємовідносинам у військових підрозділах. Висловитись мав нагоду кожен з учасників. Взяти участь у обговоренні цієї проблеми також були запрошені офіцери управління Західного оперативного командування, представники Західного територіального управління Військової служби правопорядку у ЗС України, Львівського територіального центру комплектування, Фонду солдатських матерів у Львівській області та Центру військового капеланства архієпархії УГКЦ.
Як зазначалося під час круглого столу, проблема нестатутних відносин не є суто військовою, а здебільшого породжена суспільством. Це і вплив кримінальної субкультури, і соціальна невизначеність, і низький рівень освіченості кандидатів на військову службу.
Щоби уберегти військові колективи від сплесків нестатутних взаємовідносин військовими комісаріатами проводиться більш ретельний відбір кандидатів на військову службу, відсіюючи під час психологічного тестування більшість юнаків, які у війську можуть стати потенційними порушниками військової дисципліни.
Також наголошувалося, що якоюсь мірою цю проблему вдасться розв’язати із переходом армії на контрактну основу. Однак і тут необхідно буде вирішувати цілий спектр питань, починаючи від удосконалення нормативної бази, зокрема, Статутів Збройних Сил України, розв’язання соціальних проблем військовослужбовців й завершуючи створенням потужних навчальних комплексів, де новачка-контрактника у стислі терміни навчатимуть найнеобхіднішим азам військової справи, а вже потім призначатимуть для проходження військової служби у той чи інший підрозділ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ