Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові скандал довкола управління державної реєстрації: підприємців схиляють до хабарництва?

Голова «Молодих регіонів Львівщини» Богдан Хруставчук відреагував на заяви підприємців, які звернулися до нього 31.12.2012 р. із скаргами на дії чиновників управління державної реєстрації Львівської міської ради. Про це повідомила прес-служба політика.

Зокрема, громадський діяч подав заяви до правоохоронних органів з вимогою притягнути до відповідальності чиновників управління державної реєстрації Львівської міської ради, які порушують права підприємців.

Богдан Хруставчук розповів, що у своїх зверненнях підприємці вказали разючі факти неправомірних дій чиновників міського управління державної реєстрації.

«Підприємці пояснили мені, що у них вже увірвався терпець через свавілля чиновників цього управління. Вони поскаржилися на те, що посадовці штучно створюють аномально-величезні черги, безпідставно відмовляють у прийомі документів. Черги до держреєстраторів доводиться займати не те що з 5 ранку, а й з 2 години ночі, хоча робочий день в управлінні починається о 9.30. Дехто навіть буквально ночує під управлінням, часом просто неба», – наголосив Богдан Хруставчук.

За його словами, з усіх заяв, що надійшли на його ім’я від підприємців, найбільше обурення викликала та, в якій описана історія, коли чиновник дозволив собі завдати тілесні ушкодження одному із підприємців.

«27.12.2012 р. підприємець прийшов в управління державної реєстрації ЛМР, аби подати документи щодо зміни кодів видів економічної діяльності, а у відповідь отримав відмову, неввічливе, хамське поводження та побої з боку державного реєстратора Ярослава Процайла. Коли постраждалий прийшов поскаржитись до начальника управління Дуди В.І., то у відповідь отримав погрози, а далі охоронець, який теж погрожував, вивів підприємця з кабінету», – переповів зміст заяви голова «Молодих регіонів Львівщини».

Щодо факту побиття підприємця відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».

Богдан Хруставчук переконаний, що причиною такого зухвалого ставлення чиновників до підприємців є те, що останні «не розуміють» натяків службовців на хабар. Люди, які не дають хабарів, аби потрапити на прийом до реєстратора, не сплять ночами, добами оббивають пороги, знову і знову займаючи чергу.

«Мешканці Львова, підприємці, депутати скаржаться на свавілля чиновників, дії яких можна трактувати, як вимагання у прихованій формі хабарів. Інакше як пояснити створення штучних черг до реєстраторів, наявність сумнівних осіб-посередників біля управління, що пропонують свої послуги з подання документів до реєстраторів без черги, а також інші питання – за окрему плату. Чи навіть безпосередній прийом самими реєстраторами документів після обіду, тобто в позаробочий час, коли немає черг. І таке беззаконня триває роками. Зі слів людей, реєстратори можуть дозволити собі прийти на роботу об 11.00, а в 13.00 зачинити кабінет. Хіба про це начальнику управління Володимиру Дуді не відомо? Зважаючи на те, що в коло його безпосередніх обов’язків входить організація роботи управління, забезпечення дисципліни та порядку, то, як на мене, діяльність Володимира Дуди не відповідає займаній посаді», - підкреслив Богдан Хруставчук.

Він також зазначив, що за захистом своїх прав та інтересів підприємці звернулися до правоохоронних органів із заявою, проте враховуючи, що у справі фігурує п. Дуда В.І., посадовець високого рангу, підприємці побоюються, що заява буде розглянута не об’єктивно.

«Для того, щоб посприяти об’єктивному розслідуванню цієї справи, я взяв її на особистий контроль», - наголосив Богдан Хруставчук.

Гал-інфо готове надати слово всім зацікавленим сторонам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ