Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові спіймали розкрадачів банкоматів

Оперативники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Львівщини затримали двох іноземців, які займалися так званим скімінгом. За допомогою спеціального обладнання вони викрадали персональні дані банківських клієнтів – пін-коди та іншу інформацію. Згодом зловмисники виготовляли підроблені пластикові картки та знімали з рахунків чималі суми грошей, повідомив Сектор зв’язків із громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Чоловіків упіймали у Сихівському районі Львова. Близько сьомої години ранку вони підійшли до одного із банкоматів та встановили на ньому замасковану відеокамеру. Через кілька годин скімери повернулись за пристроєм. Однак, скористатись зібраною інформацією так і не встигли, адже їх було затримано.

Правоохоронці вилучили у чоловіків накладку на банкомат із крихітною вмонтованою відеокамерою.

Як встановили оперативники, перш ніж приїхати до Львова, зловмисники уже встигли «погастролювати» у Києві та Івано-Франківську.

У міліції кажуть - попередня сума збитків становить, щонайменше, 57 тисяч гривень.

Проти зловмисників порушили кримінальну справу за статтею 231 КК України (Незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять банківську таємницю). Їм загрожує до трьох років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ