Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові стало більше розбоїв і вбивств: проблемні райони Сихівський, Личаківський, Франківський

Торік у Львові зареєстровано понад 6,7 тис. злочинів. Зокрема, збільшилась кількість розбоїв на 40%, вбивств - на 17%, шахрайств - на 33% та крадіжок - на 23%. Такі дані озвучено у ході проведеної прокуратурою Львова координаційної наради, участь в якій взяли керівники правоохоронних органів міста, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова

Зокрема, учасники проаналізували ефективність вжитих заходів для боротьби зі злочинністю у Львові у 2012 році, а також визначили шляхи подолання проблем та пріоритети у роботі на 2013 рік.

У ході наради закцентовано увагу на роботі із розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів. Торік їх кількість зменшилась на 9,7%, однак, кожен другий із цих злочинів - нерозкритий.

Одне із проблемних питань в місті - ріст кількості умисних вбивств. Із 33 таких злочинів дві третини скоєно у Личаківському, Шевченківському та Сихівському районах Львова.

Загалом у місті знизилась кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань та пограбувань. Водночас, таких злочинів побільшало у Личаківському, Залізничному та Франківському районах міста.

З позиції прокуратури, причиною таких негативних тенденцій є передусім неналежна робота органів міліції щодо профілактики та попередження злочинів.

Крім цього, не менш вагому роль у забезпеченні законності і правопорядку покладено й на органи місцевого самоврядування.

Так, у ході координаційної наради заслухано інформацію представника Львівської міської ради про вжиті органом місцевого самоврядування заходи для протидії злочинності та корупції у 2012 році. При цьому, констатовано відсутність відповідної комплексної програми профілактики злочинності, яка була б одним із дієвих механізмів впливу на зменшення злочинів у Львові. Остання така програма завершила свою дію ще у 2010 році. Відтак, вказана інформація отримала критичні зауваження з боку учасників наради.

На усунення цих порушень законодавства прокуратурою Львова внесено подання Львівському міському голові.

За результатами координаційної наради визначено низку конкретних заходів для узгодженої роботи правоохоронних органів щодо боротьби зі злочинністю у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ