Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує «Інноваційна весна»

У квітні у Львові стартує «Інноваційна весна». Це заходи, спрямовані на розвиток інноваційної інфраструктури міста, залучення іноземного капіталу в економіку міста, навчання та тренінги для підприємців міста та науковців львівських університетів. Про це повідомив сьогодні, 22 березня, під час прес-конференції директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк.

 

 «Так збіглося, що з початком весни у Львові стартує «Інноваційна весна». Її стратегічним напрямом є економіка знань, адже ми наразі створюємо та розвиваємо кластер ІТ-технологій. До кінця «Інноваційної весни» ми матимемо Excelence centrs, який об’єднає науковців різних вишів Львова в одну команду для спільної роботи», – розповів Олег Березюк.

 

Зокрема, під час «Інноваційної весни» 22 квітня буде проходити Львівський інноваційний форум, який відбудеться за участі представників Швеції, Естонії та України. Науковці обговорюватимуть важливі питання у сфері інноваційної системи міста, наноматеріалів та біотехнології, нових технологій генерування та накопичування енергії, енергозбереження, альтернативних джерел енергії, університетських центрів трансферу технології в розвитку бізнесу.

 

Також вперше у Львові відбудеться унікальна подія для львівського наукового та студентського  середовища – «Львівський фестиваль науки-2010». Фестиваль триватиме з 21 квітня до 23 квітня у Львівському палаці мистецтв.

 

«Це добре, що у Львові проходитиме такий захід, адже він розрахований передусім на ІТ-технології, які частіше запроваджують в малому бізнесі, адже там менше ризику, чи принаймні він не такий масштабний. Головне, щоб сьогодні науковці створили команди і працювали в одному напрямі. А збільшення у Львові малого бізнесу – це передусім добробут міста та робочі міста», - зазначив президент асоціації «Менеджмент науки і технологій» Юрій Гамота.

 

«Це брендовий проект для Львова, і ми можемо зробити так, щоб Львів став містом новітніх технологій. Головне це комунікація між науковцями, адже коли ідея комуні кується, то з неї виходить продукт», – сказав Олег Березюк.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ