Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартує Всеукраїнська екуменічна благочинна акція «Святий Миколай мандрує Україною»

У Львові стартує Всеукраїнська екуменічна благочинна акція «Святий Миколай мандрує Україною», яку організовує молодіжна християнська організація «Витанія» за підтримки Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, Форуму молодих лідерів України, а також духовенства і молоді різних християнських конфесій. Про це сьогодні, 6 грудня 2006 року, під час прес-конференції повідомив координатор акції, голова МХО «Витанія» Тарас Яценко. За його словами, в рамках акції подарунки отримають близько 6 000 дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із малозабезпечених сімей майже з двадцяти областей. Найбільше дітей, понад дві тисячі, акція охопить на Львівщині та Волині. По 500 подарунків отримають діти в Донецьку та Херсоні. Не залишаться без подарунків і діти з Тернопільщини, Рівненщини, Вінниччини, Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, Полтавщини, Івано-Франківщини та інших регіонів.
Як зазначив Тарас Яценко, акція стартує у Львові, оскільки уже чотири роки поспіль саме у цьому місті, з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара, їхня організація проводила загальноміську благочинну акцію «Святий Миколай у Львові», мета якої — допомогти потребуючим дітям у день Святого Чудотворця Миколая відчути справжню радість свята і душевне тепло.
«Цьогоріч у Львові дуже багато організацій проводять збір подарунків для дітей-сиріт, тому ми вирішили йти на схід України, де більшість дітей навіть не знають, хто такий Святий Миколай. Відмінність нашої акції у тому, що ми проводимо своєрідну популяризацію наших традицій, звичаїв, а також української мови на сході, оскільки ми повеземо туди наших помічників, які ставитимуть там театралізовані сценки, щоб діти більше довідалися про життя Святого Миколая. Також діти на сході отримають книги та журнали українською мовою», — розповів Тарас Яценко.
Активно до організації заходу долучилася Церква. За словами голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Йосифа Міляна, практично у кожному місті України, де є парафії УГКЦ, священики збирають листи дітей, а громада допомагає готувати подарунки. А кілька найбільших львівських парафій готуватимуть подарунки на листи дітей-сиріт з Вінницької та Одеської областей.
У Херсоні до акції долучилися священики Української православної церкви Московського патріархату, які 19 грудня цього року зберуть в одному залі понад 500 дітей, які, можливо, вперше почують про Святого Миколая та отримають подарунки.
Також у межах акції 9 грудня у Львові в розважальному центрі «Міленіум» відбудеться благочинний концерт за участі переможця «Шансу» Павла Табакова та кількох місцевих виконавців, танцювальних колективів та команд КВН. Квиток на концерт коштує 30 грн. Усі вилучені кошти підуть на придбання подарунків дітям-сиротам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ