Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові стартувало навчання майбутніх тернопільських поліцейських

Сьогодні, 11 січня, на базі Львівського державного університету внутрішніх справ стартувало навчання кандидатів, що успішно пройшли конкурс у нову патрульну поліцію м. Тернополя. З відібраних 211 осіб (серед низ 54 дівчини) сформовано сім навчальних груп, вишкіл яких триватиме два місяці, і вже на початку весни свіжоспечені поліцейські патрулюватимуть вулицями м. Тернополя. Про це Гал-інфо повідомили у відділв зв’язків з громадськістю ЛьвДУВС

Привітали майбутніх поліцейських з початком освітнього процесу ректор ЛьвДУВС Валерій Середа та начальник Управління патрульної служби м. Львова Антон Пузиревський. На урочистостях також були присутні перший проректор Роман Благута, проректор Мар’ян Гурковський та начальник інституту післядипломної освіти та заочного навчання Віктор Ковальчук.

«Ви всі свідомо та добровільно обрали цю професію. Правоохоронець – це людина, яка повинна захищати інших, а зробити це якісно зможе добре підготовлений фахівець, який знатиме законодавство і служитиме лише Закону та людям, а не окремим особам чи політичним партіям. Професія, яку ви обрали, це свого роду самопожертва для українського народу, тому я бажаю вам успіхів у навчанні. Нехай це і досить короткий період для вашої підготовки, проте постарайтесь взяти максимум з того, що даватимуть вам тренери», – зазначив Валерій Середа.

Вітаючи своїх майбутніх колег, Антон Пузиревський наголосив на важливості отримання якісних знань зі всіх навчальних дисциплін: «Вчіться, прагніть до самовдосконалення, адже робота патрульного поліцейського дуже важлива. Вас чекатиме як похвала, так і критика громадян. Тож бажаю усім успіхів!».

Опісля методисти кожної з семи груп ознайомили слухачів з їхнім розпорядком дня, переліком дисциплін, показали навчальні аудиторії, де від сьогодні хлопці та дівчата здобуватимуть необхідні знання та навички. Варто зазначити, що упродовж навчального процесу слухачі опановуватимуть 25 навчальних дисциплін, зокрема: «Професійна етика», «Основи діяльності патрульної служби», «Вогнева підготовка», «Тактико-спеціальна підготовка», «Фізична підготовка» та ін.

Хочеться наголосити на тому, що відбір у лави поліцейських, який розпочався у м. Тернополі 14 жовтня, був досить жорстким та ретельним. Перш ніж вступити на курси первинної професійної підготовки (спеціалізації) слухачів патрульної служби, усі добровольці пройшли низку випробувань. Попервах, це було тестування на загальну ерудованість та логічне мислення, далі військово-лікарська комісія, яка і вказала хто з них «придатний» до служби. Наступними кандидати здавали нормативи з фізичної підготовки, а слідом – психологічні тести. Завершальним етапом цього всього марафону пошуків гідних кадрів стала структурована співбесіда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ