Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові стартував доброчинний медичний проект для дітей із родин, де є загиблі

23 листопада у Львові стартував благодійний проект «Любіть життя», який передбачає безплатну діагностику у медичному центрі «НОВО» – для неповнолітніх дітей родин загиблих учасників АТО та Революції гідності, зокрема, родин загиблих добровольців.

Про це йшлося на презентації проекту. Його ініціатором виступила депутатська група Львівської обласної ради «Об’єднання волонтерів та учасників АТО».

Отож програма почала діяти від 23 листопада. Представники проекту вже розпочали формувати списки родин.

Також інформація про проект буде поширена в районах Львівської області, щоб усі, у кого є потреба, звернутися за якісною діагностикою та професійною консультацією до центру НОВО».

Зокрема,  для того, щоб потрапити на обстеження в медичний центр «НОВО», необхідно попередньо записатись. Зокрема, із собою необхідно мати посвідчення зазначеної категорії родин, а також паспорт та ідентифікаційний код – щоб завести особову справу у медичному центрі.

Директор центру Наталія Климович перелічила, яку діагностично-консультативну допомогу надасть медичний центр для зазначеної категорії маленьких пацієнтів: обстеження на магнітно-резонансному томографі; обстеження на комп’ютерному томографі; ультразвукова діагностика; ЕХО серця; нейросонографія; консультація дитячого гінеколога.

Також, фахівці центру розповіли,  що устаткування, яке встановлене у медичному центрі, навіть через 10 років експлуатації вважатиметься надсучасним. Це, зокрема, магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний томограф та три ультразвукові сканери (два експертного класу з технологією 4D і портативний). Особливу увагу фахівці акцентують на безпеці пацієнтів і якості медичної допомоги.

«В перспективі ми плануємо також залучити до проекту нову категорію дітей, а саме, дітей родин, в який учасники АТО і Революції гідності стали інвалідами. Зокрема, у нас на меті постійно розширювати проект, не стояти на місці.

Проект наразі діє на Львівщині, та коли ми побачимо, що люди будуть постійно звертатись до нашого медичного центру – проект розширимо на усю Західну Україну», - розповіла координатор депутатської групи, депутат Львівської облради Уляна Дорош і додала: «Це не є коротко тривай проект, він розрахований як такий, що буде діяти на постійній основі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ