Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартував фінал Чемпіонату України з шахів

Сьогодні, 10 листопада, стартував фінал Чемпіонату України з шахів, який триватиме до 22 листопада та проводитиметься на території готелю «Варшава» (с. Малехів, вул. Жовківська, 1). У змаганнях візьмуть участь 22 учасники (12 чоловіків та 10 жінок), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«В цьому залі давно не було так багато мудрих людей. Для мене це велика честь і я б хотів, щоб цей чемпіонат пройшов дуже якісно, на високому рівні і все, що потрібно від міста, ми забезпечимо. Хочеться також, щоб за грою в шахи ви не забували про те, що у Львові є хороша кава та добра гастрономія, щоб усі гості, які приїжджають до Львова, отримали насолоду від нашого міста. Шахи - один з найулюбленіших видів спорту для Львова і ми маємо багато зробити для шахів в плані інфраструктури. Планів надзвичайно багато, але сподіваємось, що з Божою ласкою і з допомогою добрих людей, ті всі речі будуть реалізовані. Бажаю всім доброї гри та хороших перемог», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

За словами організаторів, склад команд є найсильнішим в історії незалежної України, адже зібрав елітних гросмейстерів та лідерів українських шахістів. Серед персонально запрошених елітних гросмейстерів вперше за останні 10 років свою участь у фіналі підтвердив лідер українських шахістів Василь Іванчук (м. Львів). Також за першість позмагаються екс-чемпіон світу Руслан Пономарьов (м. Київ), олімпійські чемпіони Павло Ельянов (м. Харків), Олександр Моїсеєнко (м. Харків) та інші. Львів також представлятиме діючий чемпіон України Юрій Криворучко.

Серед жінок у змаганнях візьмуть участь міжнародні гросмейстери та майстри Музичук Марія (м. Львів), Музичук Анна (м. Львів), Ушеніна Анна (м. Харків), Жукова Наталя (м. Одеса) та інші.

«У Львові наших сучасних шахових гросмейстерів живе 20 усього за історію цього титулу, за історію шахів тут було більше 50 гросмейстерів. Хочу зазначити, що в цьому році Львів має відзначати 120-ти річчя першого професійного шахового турніру, який відбувся у 1894 році. На жаль, історія приховала точну дату турніру. Відомо, що влаштовував його львівський шаховий клуб, який фактично є школою всіх тих гросмейстерів які, створили шахову львівську школу, що є значним фундаментом шахової школи України», - зазначив Віктор Капустін, президент Федерації шахів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ