У Львові на площі Ринок розпочав роботу шостий сезон традиційного фермерського ярмарку, де понад десяток місцевих виробників щосуботи пропонують свіжу та якісну продукцію власного виробництва.
Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, 26 квітня на площі Ринок розпочав свою роботу вже шостий сезон Львівського фермерського ярмарку. Щотижня, щосуботи з 10:00 до 16:00, мешканці та гості міста мають можливість придбати різноманітні продукти безпосередньо у локальних фермерів.
Серед представленої продукції – крафтові козині сири від родинної ферми "Родинна ферма" із села Вислобоки. Власниця Соломія розповіла, що на фермі утримують 45 кіз та 30 молодих кізочок і пропонують сири різних видів, зокрема молодий, витриманий, з чорною золою, адигейський, а також класичний йогурт та мило з козиного молока. За її словами, виробництво сиру для неї є "місією та покликанням", а кіз вона називає своєю любов’ю. Ферма також планує розвивати екотуризм, проводячи екскурсії для дітей.
Пасічниця Марія Гундер, власниця "Бджолиної хати", є постійною учасницею ярмарку з моменту його заснування. Вона пропонує мед власного виробництва, медові десерти, кремовані меди з натуральними смаками, подарункові набори та інші продукти бджільництва, такі як пилок, прополіс, воскова міль, підмор, маточне молочко та гомогенат, а також медове мило та свічки з натурального бджолиного воску. Марія відзначила важливість ярмарку для спілкування з покупцями та презентації своєї продукції, оскільки, на її думку, в Україні ще недостатньо розвинена культура споживання меду.
За інформацією відділу промоції Львівської міської ради, Львівський фермерський ярмарок є не лише торговельним майданчиком, а й "простором довіри, спілкування й підтримки", що популяризує здорове харчування та підтримує малий бізнес.
