Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові стартував театральний фестиваль "Золотий лев"

У Львові – ангели на ходулях, барабанщиці у казкових костюмах, театралізовані герої на човниках, велетенські клоуни і багато неймовірних емоцій! Стартував «Золотий лев». Театральний фестиваль розпочався вуличною ходою від театру «Воскресіння» до площі біля Національного університету. Понад 200 акторів у різнокольорових костюмах під супровід барабанів, оркестру пройшлись центром міста, аби повідомити всім, що 23 вуличний театральний фестиваль розпочався. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відкрив фестиваль міський голова Львова Андрій Садовий.

«Весь світ – театр, і всі ми в ньому – актори. І наш лев – символ нашого міста – буває різним. Сьогодні він є театральним, золотим. Золотим робите його ви, прекрасні актори нашого міста. Ви своїм мистецтвом, своїм вмінням дивувати, робите Львів особливим. Дякуємо вам», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Хочу привітати усі колективи, які до нас приїхали, і продовжують хорошу традицію вже 23 роки. Цей фестиваль завжди приносить енергетичний запал нашим гостям та мешканцям міста. Надіюсь, що в наступному році цей фестиваль буде дуже яскравим. Він завжди був вуличним. Цього року вистави до 6 жовтня будуть у наших театрах», - зазначає директор та художній керівник фестивалю Ярослав Федоришин.

Нагадаємо, офіційне відкриття фестивалю відбулося сьогодні, 29 вересня. Театралізованою карнавальною ходою пройшли актори вулицями Гнатюка, проспектом Свободи та Дорошенка. На площі біля університету ім.І.Франка відбулося урочисте відкриття. Окрім цього, театри з різних країн світу презентували свої роботи. Після відкриття триває вулична вистава «Вишневий сад» від театру «Воскресіння» та масштабне вогняне дійство від колективу «GEFEST-show»з Євпаторії.

Зазначимо, у межах цьогорічного Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев-2012», що триває у Львові з 27 вересня до 6 жовтня, свої вистави презентуватимуть 16 театрів з різних країн. В програмі фестивалю львів’яни та гостіміста зможуть побачити вистави театрів з Києва, Харкова, Луганська, Чернігова, Львова, Кракова та Єлени Гури, Вільнюса, Бреста,Нью-Йорку,Тбілісі, Душанбе, Парижу, Брюселю, Праги, які будуть показуватись на сценахусіх львівських театрів.

«Золотий Лев 2012» присвячений 125-річчю від дня народження Леся Курбаса. 

На «Золотому леві 2012» глядачам запропонують 28 вистав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ