Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять Банк ідей для збору інноваційних і цікавих рішень

Сьогодні, 16 квітня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення щодо затвердження Тимчасового положення про Банк ідей Львівської міської територіальної громади. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Зокрема, йдеться про електронний портал для збору цікавих рішень від мешканців, які зможуть реалізовувати на території МТГ.

ʺПо суті, це початок експерименту і більш широкого залучення мешканців до питань розвитку громади. В нас вже активно застосовується Громадський бюджет, слухання, петиції тощо. Це має стати ще одним потужним інструментомʺ, - зазначив Олександр Кобзарев, директор КУ Інститут міста.

Так, нова платформа буде відрізнятись від інших інструментів, які вже впроваджені у міській раді.

ʺЦе буде електронний портал для збору інноваційних і цікавих рішень для міста. На початковому етапі мешканці подаватимуть свою ідею. Цю ідею розглядатимуть в Інституті міста і далі передаватимуть імовірному виконавцю чи розпоряднику коштів для реалізації. Також ми плануємо кожного кварталу робити спринт-сесії, розглядати ці ідеї на можливість для реалізації. Це не буде щось на зразок Громадського бюджету чи будь-яких інших інструментів, які є у міській раді. Це, фактично, збір інноваційних і цікавих ідей, які не стосуються банальних робіт, таких як ремонт доріг чи облаштування дитячих майданчиків. Йдеться про збір ідей, які зможуть бути реалізовані на території Львівської територіальної громади. В подальшому ми передбачаємо просвітницьку та інформаційну кампанію того, як би то мало виглядатиʺ, - розповіла радниця міського голови Ірина Оршак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ