Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять Клуб лідерів академічного підприємництва

У Львові створять Клуб лідерів академічного підприємництва — повідомив «Гал-info» менеджер проекту «Лідери підприємництва з науково-освітнього середовища» Іван Кульчицький. За його словами, метою проекту є адаптувати польський досвід у реалізації локальних ініціатив розвитку академічного підприємництва для України.

 Орієнтовно за місяць ініціатори проекту планують підготувати 15 лідерів академічного підприємництва з трьох областей України - Львівщини, Волині та Закарпаття. Перед майбутніми лідерами також поставили завдання підготувати підручник про академічне підприємництво. За словами Івана Кульчицького, його писатимуть польські фахівці, а десь у кінці серпня цей підручник переведуть на українську.
 Підсумком реалізації проекту стане проведення у Львові 30 вересня семінару для лідерів академічного підприємництва та заснування Клуб лідерів академічного підприємництва, який має ввійти до секції Академічних інкубаторів при Товаристві SOOIPP (Республіка Польща).
«Студенти, аспіранти вищих навчальних закладів та науковці не завжди, маючи дуже хороші ідеї, можуть втілити їх в життя й отримати гроші під реалізацію своїх проектів. Клуб лідерів академічного підприємництва — це своєрідний центр, трохи схожий на бізнес-інкубатор, при технічному вищому навчальному закладі, який виступає посередником між власником цінної ідеї та комерційними структурами, які можуть цією нею зацікавитися. Менеджери клубу працюють над тим, як правильно презентувати ідею, щоб отримати кошти під її реалізацію», — пояснив Іван Кульчицький.
Закінчиться ж проект «Лідери підприємництва з науково-освітнього середовища» 11 листопада 2006 року. З польського боку партнерами проекту виступають Польська асоціація центрів інновацій і підприємництва у Лодзі, з українського - Контактний пункт польських регіонів на Україні, громадська організація «Підкова» та Інститут громадського лідерства, що у Львові. Проект профінансований у межах Програми Польсько-американської фундації свободи «Переміни в Регіоні – РІТА», реалізованого через фундацію Освіта для демократії.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ