Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створять освітню платформу для співпраці всіх українських шкіл у світі

Нагадаємо, у квітні минулого року Олега Паску призначили керівником Департаменту освіти та науки Львівської ОДА. У коментарі Гал-інфо він розповів, що за рік роботи вони у департаменті розробили стратегію розвитку освіти та зараз працюють над створенням онлайн-платформи для всіх українських шкіл світу.
Олег Паска - заступник голови го " Форум Львів і майбутнє ".

“Великим викликом для департаменту було те, що на Львівщині немає стратегії розвитку освіти. Ми більше ніж пів року працювали над її створенням. У стратегії викладено бачення розвитку профтехосвіти, середньої освіти, позашкілля. Пізніше ми під цю стратегію розробили програму розвитку. ЇЇ розділили на дошкільну освіту, середню освіту, профтехосвіту і вищу освіту. Крім того, у нас є наскрізні проєкти. Один з них ми робимо з національним університетом “Львівська політехніка”.

Це онлайн-платформа для всіх українських шкіл світу для обміну досвідом та контактами, для підвищення кваліфікації. Ми маємо на меті зав'язати співпрацю між закордонними українськими школами й нашими школами. Надалі ми б мали їм допомагати літературою, методичними розробками. У такий спосіб творимо єдиний українській освітній простір. Зараз цей проєкт на етапі підписання документів і виділення коштів, але до кінця року він має бути реалізований”, - розповів Олег Паска.

Він також зазначив, що загалом викликів за останній рік було багато, але головне, що стратегія і план вже створені, а також визначено, хто за що відповідає: “Кожен пункт плану - це окремий проєкт, який відповідає пункту програми. Для всіх працівників нашого департаменту ми провели навчання з проєктного менеджменту, бо кожен з них відповідає за кілька проєктів. Крім того, ми залучили й інших людей до реалізації цих проєктів. Було зроблено багато роботи, яку можливо ніхто не бачить, але вона необхідна. Ми провели багато різноманітних конкурсів, розвинули освітню академію, вона працює і для вчителів гуманітарного циклу, і для директорів шкіл, і для директорів профтехосвіти. Ми створили такий майданчик для обміну досвідом, і зараз він мав би працювати, але на карантині довелося призупинити діяльність”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ