Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові створили фільм про життя та поетичну творчість Ігоря Калинця

У вівторок, 10 квітня, відбулася прес-конференція з нагоди перегляду документального фільму «Невольнича муза» про життя та поетичну творчість поета, політв'язня, дисидента Ігоря Калинця в неволі в період 1972 -1981 років.

Її учасниками були: Роман Грицевич, депутат ЛМР, Голова клубу української греко-католицької інтелігенції; Ігор Калинець, поет, прозаїк, громадський діяч, а також автори стрічки - Надія Бодревич і Любомир Вежбинський, які  працювали над фільмом півтора року.

Депутат ЛМР, Голова клубу української греко-католицької інтелігенції Роман Грицевич запросив усіх на презентацію фільму «Невольнича муза»  і подякував авторам фільму від Клубу української греко-католицької інтелігенції за ту роботу, яку вони зробили.

Любомир Вєжбинський розповів: «Те, що розказали мені герої фільму, люди, які були в таборах, стало для мене справжнім шоком. Коли ми записували інтерв’ю, мені важко було перед камерою сидіти. Багато матеріалу залишилося поза кадром». Спочатку фільм планували на 30 хвилин, але так багато було матеріалу, що стрічка триває 1 годину.

Головний герой стрічки Ігор Калинець додав: «У цей фільм не ввійшло багато суттєвого, особливо про ув’язнення у Пермському концтаборі». Шістдесятник наголосив на тому, що цей фільм буде цікавим для молоді. Як свідчить попередній перегляд фільму, який відбувся у Львівській політехніці, молоді люди дивилася від початку до кінця.   

Перегляд документального фільму «Невольнича муза» про життя та поетичну творчість Ігоря Калинця в неволі з 1972 по 1981 рр., відбудеться 11 квітня  о 17.00 за адресою м. Львів, вул. Музейна, 1 ( Львівський музей історії релігії).

Довідка:

Ігор Калинець – поет та прозаїк, один із чільних представників так званої «пізньошістдесятницької» генерації і дисидентського руху в Україні, політв’язень,  громадський діяч. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка. Автор 17- ти поетичних збірок, написаних у період між серединою шістдесятих та 1981 роком. Творчість Ігоря Калинця суттєво вплинула на багатьох українських поетів пізніших поколінь, виявившись дуже суголосною найновішим поетичним пошукам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ