Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові створили Комітет жіночого спротиву і звернулись до Богатирьової і Лукаш

22 січня у Львові створено Комітет жіночого спротиву, в який увійшли жіночі громадські організації Львівщини, зокрема, Союз Українок, Товариство імені Олени Теліги, Жіночий вибір, Ліга українських жінок, Марійське товариство «Милосердя», Товариство українок імені Ольги Басараб, Жіночі перспективи, Матері в молитві, а також матері військовослужбовців, повідомили у Комітеті.

Жінки об’єдналися на захист синів та чоловіків, які стоять по обидва боки барикад. 24 січня 2014 року Комітетом жіночого спротиву оголошено про початок мирної безтермінової всеукраїнської акції «Чужих дітей не буває». Першочергове завдання акції  зупинити кровопролиття та насильство в Україні; знайти шляхи розв’язання конфлікту між владою та народом України. З цією метою Комітет жіночого спротиву закликає усіх небайдужих жінок брати активну участь в акції та записуватись на виїзд до Києва, реєстрація проводиться у «Віденській кав’ярні» біля пам’ятника Т. Шевченкові. Ознакою приналежності до акції  «Чужих дітей не буває» є накидка з білого полотна з надписом «МАМА».

Комітет жіночого спротиву прийняв звернення до жінок членів уряду України, п. Богатирьової та п. Лукаш, зміст яких подано нижче.

Пані Богатирьова!

Звертаємось до Вас як до матері, припинити безчинства та свавілля, які відбуваються в лікарнях Києва.

Замість того, щоб надавати допомогу нашим дітям і полегшувати їхні страждання, медичні установи перетворилися у пастки, з яких викрадають активістів Майдану на подальші тортури та смерть. Навіть під час війни діють принципи гуманізму щодо поранених ворогів. Як назвати дії посадовців, котрі допускають безчинства  викрадення поранених  з підпорядкованих їм медичних закладів?

Вимагаємо Вас забезпечити роботу ввіреної Вам медичної служби у нормальному режимі, для виконання медиками своїх професійних обов’язків згідно даної присяги Гіппократа.

24 січня 2014 р.  Комітет жіночого спротиву.

Пані Лукаш!

Ви мабуть самі не усвідомлюєте, що Ваші виступи мають брехливий антиконституційний і людиноненависницький характер. Цинізм Ваших слів спонукає український народ до активних дій, а ті що мали хоч найменші сумніви у необхідності подальшого протистояння, послухавши Вас, виходять на Майдан та встають в ряд з своїми побратимами. Сьогодні Ви найефективніший натхненник вуличних протестів. Ви лише маріонетка у руках злочинної влади, але бійтеся гніву народного. Матері України проклянуть Вас і Ваших дітей до сьомого покоління. Вимагаємо зупинити суди над активістами Майдану!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ