Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили курс лекцій із протидії булінгу: для кого і про що говоритимуть

За підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації у межах конкурсу молодіжних проєктів громадська молодіжна організація «Християнська асоціація YМСА» створила Курс лекцій із практичними порадами «Протидія булінгу серед молоді».

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Мета проєкту - у відеороликах надати інструментарій, який допоможе підліткам навчитись захищатись від булінгу та розвивати лідерські та комунікативні навички.

На платформі YouTube та Tik Tok розміщені 10 коротких відео, що поетапно розповідають, що таке булінг та як з ним боротись. Епізоди містять думки експертів та  спираються на особистий досвід авторів проєкту, які стикалися із фактами цькування у школі.

Як зазначають організатори проєкту, відповідно до дослідження ЮНІСЕФ 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу; 24% дітей стали його жертвами; 48% дітей нікому не розповідали про випадки булінгу, а 44% школярів були спостерігачами булінгу, але ігнорували його, бо було страшно за себе. Більшість дітей булять за те, як вони виглядають, що говорять і коли думають не так, як інші діти.

Наставниками та менторами реалізації проєкту стали виконавча директорка молодіжної громадської організації YMCA Lviv, громадська діячка та тренерка Олександра Сорокопуд,  менеджер проєктів Юрій Вовкогон та фандрейзерка Ірина Вуйцик.

«Відео буде цікавим також рідним дитини, яка потрапила під цькування однокласників, адже складно одразу зорієнтуватись, куди бігти та до кого звертатись. Наші відео лаконічно пояснюють алгоритм дій, як вирішити конфлікт та попередити його подальшу ескалацію. Ролики опубліковані на платформах YouTube та TikTok, що дасть можливість переглянути їх кожному охочому та нагадати, що така проблема існує і їй треба протистояти. Адже школа - це місце виховання щасливих розумних дітей, а не страхів через власну інакшість», - каже координаторка проєкту Оксана Савчук.

До участі в проєкті залучили юристку та журналістку Ірину Савчук, коуча, тренера з особистісного розвитку, громадську діячку та асистентку кафедри теорії та історії політичної науки ЛНУ імені Івана Франка Анну Сабару, психологиню та громадську діячку Юлію Лебединську, маркетологиню та громадську діячку Олесю Гуцук. Про свій досвід зіткнення з булінгом, як свідок, розповіла школярка Анна-Марія Кошлань.

«Проєкт був створений під час Лабораторії соціальних проєктів й за ініціативи YMCA. Завдяки докладеним зусиллям координаторок Анастасії Безпалової та Оксани Савчук він був успішно реалізованим. Мета проєкту - збільшити обізнаність серед школярів Львівщини про те, що їхні насмішки можуть бути образливими для когось. Цьому явищу є назва - булінг і закон регулює таку поведінку. Надалі ми сподіваємось на ріст толерантності у школі, на формування нового покоління особистостей, що поважають себе та власні кордони своїх колег», - зазначила виконавча директорка YMCA, кандидатка політичних наук, громадська діячка та тренерка Олександра Сорокопуд.

Переглянути усі відеоролики можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ