Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили Міжнародну громадську організацію «Активна участь громадян у суспільному житті Європи»

у Львові 4 липня створили Міжнародну громадську організацію «Активна участь громадян у суспільному житті Європи». Як повідомив сьогодні, 5 липня, на прес-конференції голова організації Микола Чаплига, в неї входять 10 громадських організацій із дев’яти країн Європи. Україну ж представляє громадська організація «Українські фалькони».
 Мета діяльності МГО «Активна участь громадян у суспільному житті Європи» —культурний та освітній обмін між країнами Європи, а також обмін інформацією про реальну соціально-економічну ситуацію в країнах Європи. Особлива увага звертається на участь молоді у міжнародних культурних програмах — тренінгах, семінарах, на яких молоді люди говоритимуть про засади громадянського суспільства, про те, що таке демократія, а також розвиватимуть свої лідерські якості.
 «В Європі спостерігається тенденція пасивності молодих людей до участі у громадському і політичному житті своєї держави, ми ж хочемо, щоб молоді люди зрозуміли, що майбутнє залежить саме від них і активно включалися у розвиток своїх країн», — наголосив голова сербської фундації Дмитрія Точовіча Мілош Адамович.
 За його словами, в культурних програмах  МГО «Активна участь громадян у суспільному житті Європи» братимуть участь 10-50 представників від кожної країни, яка в ній представлена. Основним критерієм відбору молодих людей будуть яскраво виражені лідерські якості.
 Як зазначив голова МГО «Активна участь громадян у суспільному житті Європи» в Бельгії Тьєрі Дюфор, ідея створення такої громадської організації виникла ще три роки тому, однак через формальні процедури, а також через залучення грантових коштів Європейського Союзу, її вдалося реалізувати тільки зараз.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ