Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили нову прийомну сім’ю

Сьогодні, 30 листопада, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради створено прийомну сім`ю у жінки, якавиявила бажання взяти на виховання і спільне проживання двох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком 10 та 15 років, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Загалом, у Львові функціонує 9 прийомних сімей, де виховується 13 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, де виховується 10 дітей (з них 2 рідних дітей).

«Прийомна сім’я є однією з форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, що втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання.

Ліквідація соціального сирітства та розвиток сімейних форм виховання – один з пріоритетних напрямків соціальної політики держави, міської влади, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,відділів у справах дітей.

Ми підтримуємо мешканців Львова у їх прагненні створювати прийомні сім`ї,дитячібудинки сімейного типу, усиновлювати дітей, братиїх під опіку, піклування, адже сімейні форми виховання забезпечують соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захист майнових прав дітей, догляд, виховання, корекцію та компенсацію розвитку та становлення особистості дитини», - каже начальник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав Тимків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ