Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У Львові створили оперативну робочу групу для усунення транспортного колапсу

Сьогодні, 12 січня, у Львівській ОДА відбулася нарада по впровадженні нової транспортної мережі у Львові. Після наради відбувся брифінг голови Львівської ОДА Михайла Костюк, який повідомив журналістам все, що думає про нову транспортну схему у Львові.

Нарада відбулася за участі голови з Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Євгена Пронченка, директора департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Дмитра Пєтухова, голови Львівської ОДА Михайла Костюка, першого заступника міського голови Львова Олега Синютки, першого заступника голови Львівської облради Петра Колодія, начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Миколи Жука та інших.

За словами Костюка, перші десять днів впровадження нової транспортної схеми показали, що є ряд недоліків, які не зовсім враховані при розробці мережі.

«Навіть не стільки при розробці, як при впровадженні цієї схеми», - уточнив Михайло Костюк.

За його словами, найбільший провал відбувся у інформативній підготовці, яка була недостатньою.

«На різних рівнях був допущений недогляд з інформування населення про впровадження нової транспортної схеми, але потрібно вже не аналізувати, а поправляти ситуацію. Нова мережа не до кінця була інтегрована, не зроблена її діагностика на ефективну інтероперабельність з іншою транспортною схемою приміських транспрортних перевезень, і така неповна взаємопроникність теж наклалася на неефективність», - сказав Михайло Костюк.

Він також зазначив, що не до кінця відповідальні й перевізники.

«Перевізники, «по-старінкє» випустили на маршрути ненадійні транспортні засоби, проігнорували графік руху», - сказав Костюк і додав, що є ще ряд недоліків.

За його словами, представники Кабміну прибули на нараду для того, щоб допомогти розібратися із ситуацією.

«Нарада пройшла під призмою критики, але з прицілом на ефективність. Сьогодні займатись критиканством вже недоречно, і це до ефективного результату не призведе. Критика, яка прозвучала, прийнята адекватно, і ми повинні приступити до ліквідації недоліків», - зазначив голова Львівської ОДА.

За його словами, Львівська ОДА спільно із міською владою негайно створює робочу групу по ліквідації транспортного колапсу. Вона повинна виявити місця неспівпадіння транспортних систем, накладання двох схем – попереднього руху і нової мережі, щоб виявити ті райони, які випали із мережі, і ті, які є критичними, та маршрути, які потребують негайного підсилення.

Костюк також зазначив, що новостворена робоча група до понеділка повинна надати перші результати та пропозиції для поетапного вирішення проблем. Він додав, що нова транспортна схема необхідна Львову, але її потрібно впровадити професійно та ефективно.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ