Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові створили соціальну рекламу проти спалювання трави та сухостою

Восени та навесні українці масово спалюють суху траву. Управління екології та природних ресурсів ЛМР з допомогою львівської агенції AND ACTION та за участі реперки alyona alyona створили анімаційний ролик, щоб нагадати, що це завдає шкоди довкіллю. Про це повідомили 23 жовтня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

«Користь від спалювання сухої трави — міф. Підпали часто виходять з-під контролю та завдають непоправної шкоди. Зруйновані екосистеми, спалені господарські угіддя та навіть втрачені життя… Подібні історії стаються щосезону, як у селах, так і поблизу міст. У 2019 році зафіксували понад 95 тисяч пожеж на відкритих територіях. Сума збитків від пожеж в екосистемах лише на Львівщині склала понад 13 мільйонів гривень.

Підпалювати траву соромно. Тому більшість паліїв роблять це вночі. 13 квітня 2020 року Верховна рада ухвалила закон, який посилює відповідальність за спалювання сухої трави. Штрафи збільшили у 18 разів.

Спалювати суху траву не просто шкідливо. Ці дії свідчать про нелюбов до країни. В ролику, який створила львівська агенція AND ACTION, звучить вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну». Він про те, що любов до рідної землі - це турбота про неї, а не спалення всього живого навколо. І про те, що патріотичні слова не повинні розходитися з діями. Для музичного супроводу використали мелодію за мотивами творів Миколи Лисенка. Підтримала проєкт відома реперка alyona alyona, голос якої звучить у відео. Також у ролику є ідеї того, як насправді можна любити Україну. Наприклад, компостувати та переробляти сміття, проводити велопатрулювання", — розповідають в управлінні екології та природних ресурсів ЛМР.

Команда проекту:

Управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради: Олександра Сладкова (начальниця управління)

Еколог: Микола Рябика

Відеоагенція: AND ACTION:

Артдиректор: Богдан Лисик

Креативна копірайтерка: Мар’яна Федина

Ілюстрації та анімація: Марина Веремеєнко

Музика та саунд дизайн: Дмитро Мучичка, Dzhmil' Records

Озвучила відео: аlyona аlyona

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ