Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові створюють Архітектурну раду та міське бюро технічної інвентаризації

У Львові створюють Архітектурну раду і очолити її міський голова запропонував директорові Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка» Володимирові Черкесу, — повідомив сьогодні, 30 червня, під час прес-конференції Андрій Садовий. За його словами, в раду входитимуть науковці з багатьох країн світу.
«Львів — це світове місто, воно входить у десятку найкращих міст і формувати стратегію розвитку міста повинні професіонали. Ми маємо чітко знати, на що треба орієнтуватися, нам треба відкоригувати генеральний план, щоб потім чітко говорити, де і що слід будувати. А то зараз у Львові будівництво проводиться за такою схемою: ось є вільна ділянка, давайте щось збудуємо… Це неправильно», — наголосив Андрій Садовий.
Щоб впорядкувати ситуацію із наданням дозволів придбання нерухомості та майна, міський голова також збирається створити міське бюро технічної інвентаризації (БТІ). За його словами, це питання буде внесено в порядок денний наступної сесії міськради, яка запланована на 1 червня. Щоправда, що буде із існуючим БТІ, він не повідомив.
«У всіх містах України БТІ підпорядковуються міській владі, у Львові ж це цілком окрема структура, яка у своїй діяльності може зловживати як завгодно», — пояснив міський голова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ