Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судові експерти підробили докази невинуватості посадовця Держкомзему

Слідчим відділом прокуратури Львівської області завершено досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням експертів Львівського Науково-дослідного інституту судових експертиз Ч. та Г. у вчиненні злочину, передбаченого ст. 384 ч. 2 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

 

В ході слідства встановлено, що під час розслідування кримінальної справи за обвинуваченням одного з заступників начальника Головного управління Державного комітету із земельних ресурсів у Львівській області за фактом вимагання та отримання хабарів в сумі 33 500 грн., за ознаками злочинів , передбачених ст. ст. 368 ч. 2, 364 ч. 1 КК України, призначено судово-фоноскопічну експертизу, проведення якої доручено експертам Львівського Науково-дослідного інституту судових експертиз.

 

При проведенні даної експертизи, експерти однієї з лабораторій судових досліджень Львівського НДІСЕ Ч. та Г., діючи умисно, за попередньою змовою, будучи попередженими про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок під час провадження досудового слідства у кримінальній справі, з метою сприяння посадовцю Держкомзему України у Львівській області, штучно створили докази захисту, а саме шляхом монтажу звукозапису на наданих на дослідження аудіокасеті та флеш-карті видалили фрази, належні хабароотримувачу Н. та особі, з якою він вів розмову та вимагав хабар, щодо розміру самого хабара та способу його передачі, і видали завідомо неправдивий висновок звуко - відеозапису та комп'ютерно-технічної експертизи, відповідно до якого викриваючі вислови вищевказаних осіб на звукозаписах були відсутні.

 

Незважаючи на штучне створення доказів невинуватості посадовця Держкомзему України у Львівській області Н. у вчиненні вимагання хабарів, в ході досудового слідства у справі зібрано достатньо доказів вини останнього і у вересні 2009 р. кримінальна справа за обвинуваченням Н., у вчиненні злочинів, передбачених ст..ст. 368 ч. 2, 364 ч. 1 КК України, скерована в суд для розгляду по суті.

 

В подальшому, з метою об'єктивності надання висновків експертиз та перевірки факту монтажу звукозапису експертами Львівського НДІСЕ, органом досудового слідства було призначено ряд судових експертиз, проведення яких доручено фахівцям ДНДЕКЦ МВС України та Київського НДІСЕ, які своїми висновками, в сукупності з іншими доказами, здобутими в ході досудового слідства у справі, підтвердили факт видалення із звукозапису окремих фраз посадовця Держкомзему України у Львівській області Н. про розмір хабара та спосіб його передачі.

 

Таким чином, зібраними у справі доказами, вину експертів Львівського НДІСЕ Ч. та Г., доведено повністю, останнім пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ст. 384 ч.2 КК України, та в січні 2010 р. досудове слідство у справі завершено.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ