Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть чотирьох збувачів наркотиків

Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області
1/3
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Прокуратури Львівської області, за процесуального керівництва прокурорів повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів 4 членам організованої групи, які здійснювали збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території Львова.

Встановлено, що організатор, з корисливих мотивів, маючи умисел на незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут наркотиків на території міста, у березні 2019 організував стійку групу, до складу якої увійшли троє львів’ян.

Так, реалізуючи свій злочинний план, організатор за допомогою мобільного додатку ʺTelegramʺ, шляхом розсилки повідомлень, інформував покупців наркотичних засобів та психотропних речовин про номери електронних гаманців у платіжній системі ʺEasy Payʺ, на які необхідно здійснити перерахування визначеної ним суми грошових коштів за наркотичні засоби або психотропні речовини у ʺзакладціʺ.

Після надходження грошових коштів від покупців зловмисником у месенджері ʺTelegramʺ надсилалось покупцю фотоповідомлення із адресою ʺзакладкиʺ.

З метою конспірації діяльності злочинної групи та попередження можливості її викриття правоохоронними органами організатор групи та її члени оминали пряме спілкування з покупцями вказаних наркотичних засобів та речовин.

Орієнтовні обсяги грошових коштів, виведені з так званого ʺмагазинуʺ в інтернет-месенджері ʺTelegramʺ за допомогою лише платіжної системи ʺEasy Payʺ за період документування групи налічує близько 3 млн 400 тис. грн.

За наслідками проведених обшуків на території Львова та області, вилучено наркотики, психотропні речовини, банківські картки.

За вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.307 КК України, санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як писало Гал-інфона Одещині затримали молдована з контрабандою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ