Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть керівництво підприємства, де внаслідок вибуху загинув працівник

До суду скеровано кримінальну справу стосовно 3-ох посадових осіб, через протиправні дії яких на ТзОВ «ЗУАТ Вторкольормет» загинула людина та ще 4 отримало тяжкі тілесні ушкодження. Проце сьогодні, 2 листопада, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Нагадаємо, в квітні на виробничому майданчику підприємства через пресування працівниками аерозольних балончиків, заповнених легкозаймистою рідиною стався вибух та пожежа. Як з’ясувалося, трагедія сталася з вини посадових осіб з числа керівництва, яке не виконало своїх обов’язків, а це спричинило порушення вимог техніки безпеки на майданчику.

Зокрема, останні не організували правильне й безпечне ведення робіт, та допустили потерпілих до праці на несправному обладнанні.

Відтак, двом посадовцям «ЗУАТ Вторкольормет» прокуратурою висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки), а службовій особі ТзОВ «Львіввторкольормет» - за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ