Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Судитимуть рецидивіста, який у Львові побив до смерті художника Ореста Косара

Прокури Франківської окружної прокуратури міста Львова скерували до суду обвинувальний акт щодо 35-річного львів’янина-рецидивіста, якого обвинувачують у вчиненні грабежу, розбою та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті (ч. 2 ст. 186, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).

Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що у липні поточного року на сходовій клітці одного із львівських будинків фігурант напав на пенсіонера, завдав йому тяжких тілесних ушкоджень та заволодів його мобільним телефоном вартістю орієнтовно 800 грн і наплічною сумкою, в якій було художнє приладдя жертви. Від отриманих травм потерпілий, який виявився знаменитим місцевим художником Ореста Косарем, помер у лікарні.

Окрім цього, раніше у червні цього року в одному із львівських скверів обвинувачений напав на перехожого, побив його, зірвав зі шиї золотий ланцюжок та викрав сумку із речами.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 ЛРУП № 2 ГУ НП у Львівській області.

Довідка

Орест Косар — український художник, член НСХУ (1995). Народився  25 вересня 1955 року умісті Зборів на Тернопільщині. Закінчив Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (1978, нині національна академія мистецтв). Працював у галузі станкового і монументального живопису. Серед його творів: "Сухі дерева" (1993), "Площа Ринок" (1995—1998), "Шевченкова земля" (1998), "Весняні асоціації" (2001).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ