Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові та в області шукають двійників Тараса Шевченка

9 березня на Львівщині заплановані святкування до дня народження Тараса Шевченка. Зокрема, у програмі є і конкурс двійників Кобзаря. Про це сьогодні, 22 лютого, розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, передає Гал-інфо.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

«Тарас Шевенко є різний – в молодому віці, старший. Охочих просимо зголошуватися в департамент, або приходити о 12-й годині 9 березня до пам’ятника Шевченку. Я ще не готова сказати який буде приз, ми над цим думаємо, але переможець отримає цікавий подарунок», – розповіла Мирослава Туркало.

До дня народження Т. Шевченка у Львові встановлюватимуть рекорд

Також у програмі запланований захід "Вільний мікрофон". За словами Мирослави Туркало така функція діятиме впродовж 9 березня.

«У п'ятницю, 9 березня, на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку діятиме «Вільний мікрофон». Відтак кожен поціновувач поезії Кобзаря зможе продекламувати улюблений вірш поета. «Вільний мікрофон» діятиме упродовж всього дня.

До участі у «Вільному мікрофоні» ми запрошуємо всіх хто любить слово, поезію Тараса Шевченка. Він передбачає, що кожен, хто має бажання прочитати свій улюблений вірш, матиме змогу це зробити саме у день народження великого Кобзаря», - зазначила Мирослава Туркало.       

У Львові з’явився пам’ятник Шевченкові для незрячих: фото, відео

Топ-5 фактів про пам’ятник Шевченкові для незрячих у Львові

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ