Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові тепло подають лише в житлові будинки із стовідсотковою проплатою

Станом на сьогодні тепло у Львові подали лише в 94 житлові будинки та 147 об’єктів громадських установ (школи, лікарні, садочки) - про це під час прес-конференції повідомив директор ЛМКП „Львівтеплоенерго” Богдан Кіт.
„Ми подаємо тепло лише в будинки з оплатою 100%. Звісно морозити людей ніхто не збирається і при зниженні температури тепло ми подамо”, - прокоментував Богдан Кіт. У „Львівтеплоенерго” заявляють, що їм не вигідно не подавати газ при наявності лімітів, адже саме за це підприємство виставляє рахунки, але це єдиний спосіб змусити громадян сплатити за опалення.
Загальна заборгованість перед ЛМКП „Львівтеплоенерго” на сьогодні становить 63,1 млн. гривень. З них заборгованість мешканців 25,686 млн. гривень. „Ми укладаємо угоди не з кожним мешканцем індивідуально, а з структурою, яка збирає кошти. Саме вони мають проводити роботу з населенням. Газ чи світло можна відрізати, тому мешканці оплачують. Ми рахуємо послуги надані будинку, а не окремому мешканцю” - сказав Богдан Кіт. Нараховуватимуть борг мешканцям, і якщо вони відмовлятимуться сплачувати за ненадане тепло цієї осені, адже, за словами пана Кота, мешканці платять по двоставковому тарифу за приєднання до тепломережі, а не безпосередньо за тепло. Юридичним особам, які мають заборгованість перед ЛМКП „Львівтеплоенерго”, не подадуть тепла взагалі, допоки вони не погасять борг.
Несхвально висловився Богдан Кіт і про індивідуальні системи опалення в багатоповерхівках, адже вони не передбачені проектом будинку. „Саме через встановлення індивідуальних котлів Львівщина лідирує у випадках вибуху газу. Технічно їх заборонено ставати в багатоповерхівках, а структури які цим займається, мають куплені дозволи”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ